2013 / slutsats

 
2013
 
Som jag sa innan, har haft inställningen på att det har varit ett ganska dåligt år, pågrund av mycket som har hänt privat (både väldigt bra och dåligt) och har varit väldigt jobbigt, men när jag ser alla bilder så inser jag hur glad jag varit trots allt. Och det bevisar väl bara att ja, livet är jobbigt ibland, men har du människor i din närhet som gör dig så lycklig att det dåliga inte spelar någon roll, då är du på rätt spår. Då är det BRA!
Har förlorat människor, vissa som betytt väldigt mycket för mig och kommer antagligen alltid göra, och det är tråkigt och jobbigt , men har även träffat mycket nya umderbara människor som lett till nya vänner, och det är den finaste med det här året! 
 
Mitt nyårslöfte: 
Umgås mer med mina vänner. Ni förtjänar mest av min tid.
 
 Och 2014; vet inte vad du kommer medföra, men jag säger bara: Bring it on.
 
/ Agnes

2013 / del 5

 
ÖVRIGT
 

 
I januari skrev jag min sista jobbiga hemtenta, fick 50 högskolepoäng och har aldrig varit så stolt över mig själv tror jag. Kursen var bara en termin, men det var givande och kul att lära sig något nytt. Men jag hatar läxor, haha!!
 
*
 


 
Träningen har gått riktigt bra i år. Började äta lite bättre, kom på hur gott bananpankakor är och köpte proteinpulver. Nu har semestern tyvärr tagit ut sin rätt, men det blir nystart när jag kommer hem!!
 
*
 


GALNA (!!!!) utekvällar. Hahaha! Den här bilden togs av Markus med min mobil 1 sekund innan vi alla börjar skrika och Annicka släcker elden i hennes hår. Hela MP luktade bränt hår efter de.. Haha!! Vad man får va med om!
 
*
 

 Gjorde min andra tatuering, på Hawaii.
 
*
 
 
Världens bästa Emelie tog studenten!
 
*
 
 
Och det gjorde även världens bästa lillebror!
 
*
 


 
Var på två (!) bröllop i slutet av sommaren. 
Grattis och tack för att man fick vara med!
 
*
 
 
 Högtider som midsommar då man festar till soluppgången. Livet <3 
 
 
 
 
 

2013 / del 4

 
VÄNNER
 

Jag vill ta ett inlägg för att visa upp det bästa egentligen med det här året, och alla år egentligen: mina fina vänner.
Vad hade jag gjort utan er? Alla sjukt roliga utekvällar, mysiga hemmakvällar och allt däri mellan. Ni finns där när man vill prata och det kan jag inte tacka nog för. Nu har jag bara tagit bilder från min Insta som sagt så har ju då inte alla jag skulle vilka ha på bild (och det skulle bli många bilder) men vet vilka ni är! Kärlek.











2013 / del 3

SELFIES






Vem gillar inte selfies?! Hehehe..
Nämen ja, här är mina bästa under 2013. Såhär har jag sett ut. Dom bästa var i början dock, enligt mig .Vet inte om jag hade mest tråkigt då eller om jag helt enkelt inte känner mig lika snygg nu :')
Jag hade fortfarande mycket av mitt slingade blonda hår kvar. Nu är nästan halva kvar och mitt tråkiga bruna är ute igen. Jag trivdes väldigt bra i det ljusa men det sliter så äckligt mycket på håret, så inget mer sådant! Ska kanske tona det ljusa när jag kommer hem från Bali, så jag inte ser ut som ett frisör-experiment med tre olika hårfärger (eftersom utväxten blir mörkare i Sverige)


2013 / del 2

RESOR


USA


Skönt häng i Mammoth

Monolake nära Mammoth.

Highway 1

Santa Barbara

San Fransisco

Hyrbilen på Hawaii

Hawaii!! (Oahu)

Påväg till vattenfall på Hawaii

Venice Beach. L.A.

Världsbäst!



Kan inte säga nog bra saker om den helt sjukt otroliga resa. En vecka i Mammoth och skidåkning, en vecka roadtrip på Highway 1 från LA till San Fran, och till sist en vecka på Hawaii.

Fick uppleva så mycket, se så mycket, träffade dom härligaste människorna man kan tänka sig, och på toppen av allt hade världens bästa resgäng. Har jag någonsin skrattat så mycket som jag gjorde dessa 3 veckor? Tror inte det.
Ni ser! Helt lyrisk är jag.
Kommer aldrig glömma denna resan.
Och jag ska definitivt tillbaka till Cali.

*

SKÅNE


Frukost vid Mölle strand


Jag och Niclas hade tråkigt.
Han såg att det skulle vara en surftävling i Mölle, Skåne. Vad gör vi? Vi packar bilen på 10 minuter och sticker till Skåne!! Så sjukt spontant och så fruktansvärt härligt! Överraskade dessutom Linn i Ängleholm där hon jobbade på ett event. Hennes min var obeskrivlig!
Det var bara lite vågor, och vi väntade mest hela dagen (var bara där över dagen) men det gjorde inget. Det var så mysigt sååå!

*

GOTLAND


Linn är tältmästare.

Familjen Nyberg's fina sommarhus.

Jag och Linn drog till Gotland med ryggsäckar och tält och levde det svenska campinglivet i två dagar innan vi kunde bo hos Lukas familj vid Tofta strand. Skönt strandhäng/festande i Visby/middagar med de vuxna och massa annat. Tack Lukas och Sara för en fin fin vecka!

*

SMÖGEN


Smögen.


Det blev en snabbvisit till Smögen och Emelie's landställe. Jag och Linn fick låna Niclas bil .. Vilken härligt tjejig roadtrip det blev tvärs över landet! 
Hade det mysigt, relaxa lite. Måste bli längre vistelse 2014! Älskar det stället.

*

BIARRITZ


Takterassen i Biarritz.

Tjejerna (a.k.a Sugarbabes)

Gulliga instruktör-Jessica!


Det ofattbara hände - jag VANN en SURFRESA till Biarritz med Surfakademin. På Facebook! Vem gör det liksom?! (Jag tydligen)
Det är det sjukaste jag varit med om iallafall. Och vilken resa!
Hade så jäkla kul, fick äntligen lära mig surfa som jag haft på min bucketlist i åratal och fick dela allt detta med min bästa kompis! Vår fina lägenhet med fetaste takterassen fick vi dela med två nys vänner, Karin och Hanna, bättre rumskompisar hittar man inte.
Och Surfakademins instruktörer var så jäkla duktiga, rekommenderar dom verkligen!

*

INDO/BALI


 Köpte en egen bräda första dagen - lycklig tjej!

Paradis-stranden på
Lombok.


Och så var vi här. Bali.
Har även besökt två andra öar samt en liten tripp till Singapore. Har lärt mig surfa mer och börjar bli.. Helt okej!
Det är ju ganska svårt i början, hehe.
I 3 månader drygt har vi varit här nu. Känns som en evighet sen jag var hemma? Men snart åker vi, och om 2 dagar ska vi faktiskt avsluta med att bo sista 10 dagarna på ett 4-stjärnigt hotell. Det ska bli jättekul, men helt ärligt ser jag mest fram emot frukostbuffén ! (Hehe)

*




2013 / del 1

Näe, om man skulle göra en årsresumé kanske?

Har tagit ut höjdpunkterna från min Instagram, och det var fan inte det lättaste kan jag säga! Inte bara det att alla bilder laddade sjukt segt, utan jag insåg att - Shit, vad mycket jag gjort ändå? Jag har hittills haft inställningen att 2013 har varit .. Well.. Ganska kasst ändå. Och det verkar förresten som att det har varit lika för många andra? Men ja, nu när jag kollar bilderna. Det har varit ett riktigt bra år. Faktiskt

JOBB

Takterassen på Birka.

Började på Birka i Oktober 2012 och slutade på Coop i Januari. Har trivits så extremt bra på Birka Cruises där jag jobbade på terminalen och sen på telefonbokningen också. Så fina kollegor och skön stämning!

Introduktionsdag på Nilson group's huvudkontor.

Fick även ett till extrajobb i januari. På Nilsom Shoes i Bromma. Jag fick äntligen in en fot i modebranschen som varit min dröm så länge. Har lärt mig så mycket om försäljning där och har blivit (skryter lite nu) väldigt bra på det! Stolt över mig själv!




Tovelo


Bra låt osv.
Går på repeat.


Tove Lo - Out of mind

"You're out of your mind to think that
I can keep you out of my mind"


(http://open.spotify.com/track/5eFXU3euPjDt9wsG7tvPur)



Johnny Rocket's

Efter en otroligt jobbig morgon involverande stulna flip-flops samt upphittad tjuv och massa skrikande (orkar helt ärligt inte gå in på det mera, men det är löst nu hur som helst!) så gick vi på en välförtjänt shoppingrunda.
Hittade ett par fin fina byxor och fin topp på Zara (REA, wiie) och sen åt vi en dyr men väääldigt god lunch på Johnny Rocket's. Ett sånt där typiskt amerikanskt 50-tals diner med helt underbar jordgubbsmilkshake och en otroligt spännande sugrörs-behållare på varje bord.

Och goda burgare förstås!








Sunshine

SOL!!!

Äntligen har lyckan vänt och det har varit strålande sol både idag och igår!

Så det har ju varit strandhäng och kroppsstekning på schemat, kan ju inte komma hem utan att se ut som en pepparkaka.. :)


Påtal om hem .. Åker hem om 16 dagar.
Hur sjukt?!


Vår jul

GOD JUL på er!

Skriver nu dagen efter, låg i matkoma helt slutkörd igår så orkade inte skriva, hehe.

Igår hade vi ingen snö, men vi hade regn i vanlig ordning. Åt en stoor frukost på vårt stammis-ställe; bananpannkaka, fruktsallad, yoghurt med honung och varm choklad!

Sen åkte vi faktiskt och bowlade! Ah, den ni. Jag tror vi spelade fem omgångar, sjukt kul var det! 
Jag kom tvåa en gång. Sen kom jag sist hahah.

Till kvällen åkte vi till ett "finare" kvarter med bättre restauranger. Vi ville gå på Bistro (minns ni den jag bloggade om innan?) men det var ju såklart proppfullt.
Vi hittade ett lite mindre lyxigt ställe, det funkade utmärkt, god mat!

Åt en huvudrätt också men den såg så tråkig ut. Dåligt bloggmaterial.




Sen åkte vi hem och myste ihop oss i sängen, tände ljus, åt choklad och tittade lite på Kalle på Youtube.

Och öppnade julklappar SÅKLART!




Jusste - Skypade med familjen och släkten som befann sig hos mina kusiner i Borås. Dom verkade ha det väldigt mysigt så det klämde lite i hjärtat men nästa jul är jag med dom igen! :)

Xoxo


Julvaka

Åh hörrni! Idag (eller nu?!) är det julafton här på Bali. 
Vi gick precis, kl. 00.10, till lilla närbutiken här brevid iklädd tomteluvor och köpte lite mer öl. 
Såhär började det idag:

Enda dagen någonsin här då det har regnat HELA dagen. Konstant. Från 11 - 23. Regn.
Vi åt frukost/lunch och sen var det julklappsjakt. Jag krigade med mitt lilla budgetparaply och försökte hitta något som kan räknas som julklapp. 
Jag kan säga att jag är, ganska nöjd iallafall. Typ 6 av 10. Finns inte så mycket att gå på här plus att jag hatar och är värdelös på att pruta så vanliga gatustånd funkade ju då icke.

Niclas och Andreas överraskade mig med julpynt så nu sitter vi på vårt hotellrum med: Pyntad gran (spelad av Niclas surfbräda), massa ljus, apelsiner pyntade med nejlikor, inslagna julklappar under "granen" , på en julgransmatta (JA, dom hade köpt en!!) och lite öl.

Så ja, för första gången i år har jag fått julkänsla. Känns underbart.










Fjärde advent

Fjärde advent då. 2 dagar kvar till julafton!
Imorgon ska jag ut på stan och köpa lite julklappar till Nicke - och mig själv! Vi tänkte göra så och Slå in allt så blir det lite spännande också för den andra personen att se vad man har köpt till sig själv! Hehe.
Sen blir det väl nån finare middag, lite alkohol kanske, sen vet jag inte. Jo jusste, vi tänkte köpa ljus och tända på balkongen ! Kanske lite frukost på sängen?

Idag har det regnat mer än vanligt, haha fan. Kvällen spenderas under filten med Pocky och kollar intervjuer med Jennifer Lawrence på Youtube. Jag tycker hon är så jävla cool. Hon är sig själv liksom, tar ingen skit. Har sagt det innan tror jag?






Random

Dagarna går. Regnar. Varm sol. Regnar.

Snart julafton. Har ingen julkänsla iaf. Får fixa det.


Troett

Mirakel

Det här kanske är ett mindre intressant inlägg ... Eller nej förresten, mina inlägg brukar inte vara så intressanta HAHA. Okej, kanske lite?

Hur som haveri, har köpt en produkt jag varit sugen på väldigt länge.
En cc kräm från Clinique. Den är så fruktansvärt bra eftersom den: ger massor av fukt, återställer fuktbalansen i huden, korrigerar små märken och blemmor, har spf 30 och är lätt färgad, täcker naturligt och ger en naturlig lyster.

Har provat den två gånger och är redan förälskad. Nu köpte jag tyvärr en ljus nyans så att jag kan ha den när jag kommer hem till Sverige och blir blek igen på trekvart men provade ändå - såklart. Ser ut som att jag tagit för mycket solkräm i ansiktet till min bruna kropp ... Men får väl spara till Sverige ! (Och klagar ju INTE på min bränna!)




Bali again

Då var vi tillbaka!

Efter en heldag igår utav köer, förseningar och ännu mera köer så kom vi fram. Så skönt!
Niclas kompis Andreas kom hit för en vecka sedan så vi möttes upp. Hängde runt idag där han joinade klubben och köpte en surfbräda ,så imorgon blir det tidig surfsession!
Ikväll har vi druckit öl och snackat skit på vår balkong och haft det allmännt jävligt asbra! 


Ah jusste, han tog med sig nappar också !!! Guld!


Sista dagen!

Så var den här cityresan slut! Det gick väldigt fort, men vi har ju verkligen utnyttjat tiden till Max! (Elllller ja okej, sova till 13 på dagen räknas väl inte till det.. Men men!)

Shopping och en hel del turistande. Skulle vilja se en slow motion film med alla höjdpunkter och med någon fin låt spelandes till , som på film. Hade varit fint.

Nu blir det sömn för upp tidigt imorgon för att åka (hem?) till Bali!



Godnatt gullgrisar <3


Why don't you figure my heart out?

Jaha. 

Då blev det här en musikblogg 
Istället då. Haha jag ger upp.



Måste tipsa om det här underbara
bandet, har nött "Chocolate" i ett år nu!

Tyckte att deras topplåtar låg i en perfekt ordning. 

#bestthingsinlife?
#fastboysdå


Universal

3 dagar kvar i Singapore innan vi drar tillbaka till Bali. Vi har hunnit med massa saker här, men det ska bli skönt att komma tillbaka ändå.

Igår var vi ju iallafall på Universal Studios! Det var verkligen värt pengarna (kostade 74 dollar, ca 400 kr) ja det är mycket men ahhhh det var så häftigt att tex få vara med i en inspelningsstudio. Den var gjord av Steven Spielberg och det var då alltså alla effekter och ljud som är på en riktig inspelning - fast dom filmade inte nu då. 
Sen hade dom en show och då var det ungefär samma sak - fast med skådespelare! Så det var som att vara med på en inspelning av en film.

Sen var det ju några roliga åk-grejer (?) också. Inte så många, men några!
















(Blev en del asiat-familj-bilder)


Det vackraste


Den absolut vackraste låten i världen


#1 forever

(http://youtu.be/ilI9g1AOOAE)





Parklife

Chillig dag. Åkte till ett område som heter Holland Village som skulle vara trevligt. Det var väldigt litet område och bara caféer och restauranger. Trevligt om man är hungrig, inte så mycket att göra om man precis ätit frukost/lunch så vi åkte vidare till Singapores Botanic Garden. Stor och fin park. På vägen hade vi köpt en ask macarons att dela på. Mumsades upp vid en sjö i parken.

Dagens miss: Mitt annars utomordentliga planerar-sinne sjönk i botten idag när jag så duktigt valde ut den absolut krångligaste och längsta tunnelbanevägen till Holland Village. Detta märkte vi när vi var halvvägs på min rutt. Vi hade alltså kunnat åka 10 stationer mindre samt sluppit ett extra byte av linje om jag bara hade kollat kartan lite bättre.
Shame on me! Men ett gott skratt fick vi, iallafall.

Dagens hiss: När vi satt på bänken i parken och åt macarons flög en duva till trädet vid oss och satte sig på en gren precis över mig. "Nu kommer dem bajsa" skojade Niclas, och jag ställde mig nervöst upp. Efter en minut vågade jag sätta mig igen. "Händer det så händer det" men jag flyttade min liiite längre ifrån min orginalposition, just in case. Tror ni inte, att fågeljäveln lägger en blaffa en halv centimeter från mitt lår. Åhhh så nära!! Vilken tur! Bättre undvikt än Matrix!





Måla

"Saker att göra när man har tråkigt"

Del 1:





Zoo pt. 2

Så idag blev det Zoo. Igen!

Vi hade ju köpt en biljett där man får inträde på två olika delar av parken - idag var det stora Zooet som gällde.

Fanns så mycket spännande där inne, jag tyckte nog bäst om alla apor (tycker dom är så gölliga) och hade så jävla gärna velat se en sengångare, men den gömde sig. Dum.

Det som är speciellt med det här zooet (förutom att dom har typ alla djur ett Zoo borde ha) så är det att dom går efter ett "öppet" koncept, alltså att djuren har inga galler eller fönster som skiljer dom ifrån människorna. Okej, självklart inte dom farliga djuren som hade fönster mellan. Resten hade vallgravar och tunna el-stängsel, inget annat! Och de flesta aporna hade helt öppet så man kom ju så nära djuren! Supercool.
























Fika!

Vet ni vaaaaaad,

När vi gick runt Haji Lane (liten gullig shoppinggata) så hittade vi..

.. ett SVENSKT cafe!!

Det hette FIKA och dom har allt från köttbullar till kladdkaka! Chokladbollar, kanelbullar, hallonkräm med mjölk, lingonkaka, räkmacka - allt!! Till och med Loka och hallonsoda, haha.

Tror vi ska dit snart! Adventsfika ;)





Rooftops

Igår ville jag lyxa till det lite - jag SKA till en takbar. Googlade sönder internet och hittade en som verkade lagom lyxig för att mäta mina krav. 
Tog på min nya lilla svarta blåsa och drog med mannen till Fullerton Hotel vid Marina Bay.
Superlyxigt hotell, var nästan säkra på att vi inte skulle få åka upp men jodå, det var bara att ta hissen.

Vilken utsikt! Drinkarna var svindyra men de gjorde inget! Man hade full utsikt över det ökända hotellet Marina Bay Sands (Nivet det superhöga med pool längst upp?)
Vi ska försöka ta oss dit också. 








Zoo!

Igår kom dagen jag väntat länge på - Zoo dagen!!

Tog en timme med tunnelbana och buss att komma dit. Självklart har vi sån otur att det börjar spöregna och blixtra precis då. Efter en stunds betänketid så bestämde vi oss för att köra ändå. Yolo.

Zooet är uppdelad i 4 parker : Vanliga zooet, river safari (vattendjuren plus pandor och lite apor), bird park (fåglar?) och natt safari (man åker i mörkret då djuren är mest aktiva, typ lejon osv).
Vi köpte entré till river safari och vanliga zooet. Igår gick vi in på River Safari så vi har en dag kvar med Zoo! Wiie! Så nästa vecka blir det mer djur ;)















XM

Julkänsla. Jag vill ha den. Andas den.










Shopdrop






Det här är bara en liten del av min fångst här i Singapore. Behöver jag ens säga att plånboken börjar bli tunn?


Cosy

3 dagar har gått.

3 dagar av bara shopping! Det är helt fantastiskt hur mycket butiker det finns. Ja, jag har redan sagt det. Men vi har gått ut på morgonen och kommit tillbaka sent på kvällen varje dag. 

MEN imorgon. Då blir det Singapore Zoo!! Pandorna väntar på mig.


Vi hittade en videobutik med billiga filmer, så vi köpte 3 st och har myst till det på kvällarna med mat och snacks.
Har glömt att berätta om Vårat hotellrum, det är .. Väldigt litet. Alltså 10 kvm tror jag, om ens det. Men vi har tv och dvd så det är mysigt!







Little India

I Singapore finns det områden som heter Little India och Chinatown. Ni förstår nog vad det är för något, folk från dessa länder har byggt ett litet samhälle i staden som påminner om deras hemland.

Vårat hotell ligger precis i utkanten av Little India, så vi åt middagen där. Chicken masala och naam bröd. Mumssss!


Sovdags nu. ZzzZ.


Magnum

Utbrast ett stort "ÅHH!" När jag såg den här. Var ju tvungen att testa!




Ja - den smakar faktiskt champagne!
Läs; sprit


Singapore!

BOM!

Landat och gjort sig hemmastadd i denna intressanta stad. Mycket nytt att ta in, det är ganska olikt dom flesta storstäder jag varit i. Eller ja, i helhet är det ju en vanlig stad men folket och maten är helt annorlunda. 
Mycket asiater. I stort sett bara. Och lite indier. Det är väldigt rent och fint på gatorna , och köpcentrum i MÄNGDER!! Alltså ni anar inte, tror vi varit inne i 10 köpcentrum minst. Och i dom centrumen finns massor av butiker. Puh!
Selfie innan vi lämnade Bali


Hittade detta i matfoldern på planet - tack för tipset!! Haha


Här nere är bilder från en speciell galleria bara tvärs över gatan från hotellet, 5 våningar med BARA elektronik. Bara. Alltså bara. Här kan man fynda.




Bilder från Orchard road (stora shoppinggatan)





Advent nr 1

Advent idag då. Första december.
(FAN, december redan? Hur gick året så fruktansvärt fort?)

Jag förstår om ni andra börjar få julkänsla där hemma. Kylan klarar jag mig så bra utan men ÅH vad jag inte skulle göra för lite pepparkaksbak och tända ljus. Ni fattar va? Jag tänker minsann göra så gott jag kan här! Typ leta upp jul-låtar på Spotify, köpa ljus att ha på balkongen .. En el ljusstake kanske?! Haha det spårar ur. Men jag älskar julen
På Starbucks har dom åtminstone julpynt och pepparkaks-frappe som jag tagit del av några gånger. Sjukt jävla gott.


Såhär var vår advent! Ja, vi fick advents fika vi också.

Nu har vi bara packat resten av kvällen för imorgon bär det av till SINGAPORE !

Arriverderci!


RSS 2.0