Lyxdag

Idag hörrni...

..Idag har vi bränt pengar!

Till att börja med så gick vi till tatueringstudion Rumble Avenue för att Niclas skulle gadda två rosor på låret. Blev riktigt snyggt!

Det tog ungefär 3 timmar och under tiden gick jag till en beatysalong och tig en timmes ansiktsbehandling + manikyr.
Satt i en mjuk fotölj medan en tjej fixade mina naglar samtidigt som en annan stog bakom och masserade ansiktet med diverse krämer . Kände mig lagom bortskämd!
Till manikyren valde jag ett speciellt lack som är UV-baserat. Man tar på det som vanligt lack och låter det torka i uv-ljus (tjejer som gjort gelé naglar vet vad jag pratar om) (*eller killar. Man vet ju aldrig)
Sen gör man så i några omgångar. Så det här ska sitta som berget nu - skönt!!









Bistro

Jahapp, jag ger upp. Den här bloggen ÄR numera en matblogg. Men vem bryr sig? Mat är bäst.

Iförrgår åkte vi taxi 10 min till en restaurang vi åkt förbi innan som sett spännande ut. Vi gick in .. Och kom ut så jäkla nöjda.
Inredningen var precis som jag älskar den - tegel, stora fönster , massa ljus, blandade ramar med oldschool motiv . 
Och maten .... Suck. Bästa jag ätit hittils.

*Äpple och ingefärs-mojito

*Penne med musslor, räkor och fisk i tomat & vitvinsås med massa goda kryddor 

*Vaniljmascarpone med glaserade jordgubbar med sechuan-peppar, jordgubbsbalsamico och jordgubbsmacaron på toppen

Sistnämnda ... Dör. Dog. Efterättsdöden. Efterättshimlen. Vi diskuterade om det vore helt olämpligt att beställa in en till ..

Hade TYVÄRR inte med mobilen så i ha bilder!! Kommer äta där igen (kanske julafton?) så då har jag med mig den!

Tills dess hittade jag bilder från tripadvisor;










Rubrik


Dagens solnedgång



Onsday

Allo.

Har inte hänt sådär jättespännande grejer idag, men det kan det ju inte alltid göra! Skulle jag beskriva dagen kortfattat skulle det vara : Bra mat och rita

Ja, allt jag ätit idag (där kom mat-temat in igen!!!) har varit superduper gott. Ska inte rabbla upp allt för det känns som något man gör när det är riktig bloggtorka... Och dit har vi inte kommit riktigt än va?

Igår sa jag och Niclas det båda tänkt på : Vi borde köpa pennor och papper! 
Så det blev tuschpennor, blyerts, sudd - you name it! Kul tidsfördriv :)


Imorgon åker dom andra tre till Nya Zeeland.. Vill också!! Men på måndag är det Singapore för våran del och det ska ju bli stört kul också!
Vi kommer alla tillbaka till Bali innan jul då vi ses igen.


/ klartslut

Matkoma 2.0

Känns som att majoriteten av mina inlägg handlar om mat.

Jag gillar det.

Vi hade sett en skylt utanför Sheraton (lyxhotell vid beachwalken) att som hade Afternoon Tea för inte så jättedyra pengar. Vi bestämde oss för att kolla upp det.
Det verkade inte vara så najs eftersom det inte var en buffé som vi hade hoppats - men - dom hade lunchbuffé just då.
Den sjukaste jag sett, den hade ALLT! Så Vi åt där istället, såklart!

Tänk er allt från sushi och skaldjur till crepes och tårtor! #nöjdtjej #plusfyrakillar








Glömde säga att när vi kom dit var det bara en timme kvar innan buffén stängde ... Så man var lite stressad, HAHA..
Men ja, vi hann absolut bli mätta!

(Kalaset gick på ca 150 svenska dollars)

Hunger games 2

Efter en svingod grekisk middag igår så gick vi till gallerian. Vi gick till bion för att se om det var nått kul som gick OCH jodå , Hunger Games 2 gick !

.. Om 5 minuter. Men klart vi körde ändå! Hann inte köra det vanliga standard toalettbesöket innan bion men kissa fick man göra sen! Det är ju Hunger Games förih******!

Filmen var sjukt bra enligt mig, och jag älskar Jennifer Lawrence, tycker hon är så fruktansvärt cool, men filmen gick så snabbt? Den var 2 timmar lång ja, men jag blev förvånad när den tog slut. Längtar till nästa sjukt mycket!

Har ingen koll på premiärer, när hade den det i Sverige?

All hail the mockingjay



Beach

Tänkte bara visa hur bra man kan ha det.
Frukt och öl, vinnande kombo!
Vädret kunde vara lite bättre men klagar gör man inte!! Det är ju fortfarande varmt liksom.



(Vilket svall)





Hard rock Bali

Skrev det här inlägget i förrgår och jag trodde jag publicerade det ... Men det kom aldrig upp? Så skriver väl om de dåå!

Vi tänkte lyxa till fredags-middagen lite; så vi drog till Hard Rock Cafe!

Blev en drink, pulled pork sandwich med massa tillbehör och till efterätt världens största brownie med ett berg av glass och grädde (åt halva)
Behöver nog inte säga att jag rullade hem :)





Godnatt


#vaggvisa



Marc





/ <3 N


Happy

Inte så mycket att skriva om idag. Det har regnat nästan hela dagen, lite tråkigt! Dåligt väder senaste dagarna så håller tummarna för några fler soltimmar i fortsättningen..

Bokade precis resa till Singapore också! 2 - 15 december åker vi från Bali i 13 dagar för intensiv shopping och diverse turistgrejer. Ex to the cited! (Hahaha jag har ingen aning varför jag skrev så..)

Förövrigt så vill jag bara att alla ska veta hur lycklig en liten människa kan vara, speciellt när man får frukost på sängen från Starbucks plus en tidig julklapp..!! Lyckokoppen svämmade över, vet inte vart jag ska ta vägen osv. Ah, ni fattar.
Kärlek <3


Just buy em'

Dagens synd-fynd





... Ouupss!

Waterbom Bali

/Strike 1/

Missade att blogga igår. Förlåt! Vi var först på waterbom över dagen, sen kom vi hem och då blev det direkt spontan träff med Andreas och Henrietta. Tog en öl på en bar först, gick och käkade middag och drack lite mer. Sen gick det väl utför därifrån ... Slutade med att man hamnade på Balis största nattklubb för att sedan vingla hem vid 3 snåret. Vaknade upp trött som en fläkt och så.

Men! WATERBOM!
Stooort vattenland som finns här! Det var så jävla kul! Fanns så roliga banor, åkte alla förutom den där man sett på TV där man står i ett rör och golvet försvinner under en så man faller rakt ner.. Men allt annat!!
Det var väldigt rent och fint inne på området, med stora pooler man kunde hänga i, med poolbar och restauranger m.m!


 










Alla bilder är från Google



Sunday

Sååå...

Mer regn idag då. Men inte alls lika mycket åska som igår (thankgod).
Började dagen med att träffa en bekant till Nicke på stranden. Dom surfade och jag låg på stranden och myste (mös? Näe, så får det inte heta).

Sen tog vi en timmes helkroppsmassage, för andra gången sen vi kom hit. Vet ni vad det kostar? 40 kr. Det är helt sinnessjukt? 

Åt nyss den största club-mackan i världshistorien (åt inte upp allt), lite gelato på de och sen en spontan 7-minuter lång 5D biofilm.

I brist på andra bilder: Miniburgare vi åt till lunch i förrgår. YUM.



Thunder fever

Tjo.

Idag har inte varit en såndär jättebra dag. Det började igårkväll då jag började få lite halsont, och idag kändes det som en tennisboll fastnat någonstans i strupen. Plus lite feberfrossa på de. Så det var inte en dag som hamnar på top 10 listan direkt...
Jag mår bättre nu iallafall, men har mest sovit idag då alltså. Har ju sån tur att jag har världens finaste reskamrat här som köper honungsrostade mandlar och hamburgare lunch hem till hotellrummet. Han platsar ju lätt på top 10, iallafall! 

Men vet ni vad, mitt i all sjuk-misär så kommer världens jäkla åskväder ( tänkte skriva århundradets oväder först men sen kom jag på hur otroligt arrogant det lät. Största bitchen alive typ. Så kan ju förfan inte skriva när Filipinnerna spolats och blåst bort precis. Har skänkt många tankar till de landet, hoppas dom får den hjälp dom behöver <3)
Men fan vad det small på där ett tag. Blixten slog ner kanske 300 meter härifrån. Vi satt på balkongen. Eller, Niclas satt i en stol, jag satt på golvet och höll för öronen. Heh.

Kunde ta mig ut innan solen gick ner för att göra Niclas sällskap till stranden samt för lite fotojobb.



Kul me pengar

Jag tror inte ni inser hur fruktansvärt tillfredställande det är att gå in i en butik och köpa en hel outfit i ett köp. Har ni gjort det kanske? Visst har man köpt ett antal plagg som blir någon sorts outfit på något sätt, men nu menar jag en genomtänkt "de här shortsen till den här toppen och så det här halsbandet - JA!"

Det är inte heller ofta ekonomin riktigt håller för såna exklusiva outfit-köp, vet inte hur det är med er men jag köper ju oftast bara ett, Max 2 plagg när jag köper nått. Oftast (antar jag? Har aldrig tänkt på detta innan) för att pengarna ska räcka till annat och då känns det bättre att spendera lite ..
.. Flera gånger. DET är mitt problem.

Iallafall, här i Indo är det ju så snuskigt billigt så här är de bara att köra!



Bild1: Den genomtänkta outfiten.
Bild2: Införskaffade en tygpung från Obey. Fashion.



Black sand

Trött.

Ligger redo i sängen under filten (ja man fick en filt här .. Brukar vara ett lakan. Men ganska mysigt med filt när ACn står på nästan minusgrader <3)
Redo för sömn alltså! Men jag ska ju inte svika bloggen bara för de... #engagemang


Idag åkte vi tidigt på morgonen till en strand , med svart sand som demonstreras på bilden ovanför, där Niclas skulle surfa. Jag agerade fotograf. Varför surfade inte jag då? Jag är fortfarande nybörjare så kan väl typ surfa på Max 2 ställen i närheten .. Hehe. Men det går framåt! Sakta men säkert!

Annars har vi bara chillat idag. Shoppat lite osv. 

Ska upp i soluppgången och springa på stranden imorgon . Nya rutiner efter alla hamburgare här, Fyfan!!


/ Godnatt peeps 



5000 mil

Dagens quote: 
"Aj" 
- mina fötter

Ja ni, idag skulle vi hitta en surf shop som Niclas ville till för att dom skulle ha en speciell bräda där. 4 km på kartan, det lär man ju kunna ta en lätt promenad på?
Ha-ha. 
Nejmen, det hade väl gått fortare om vi inte hade gått in i ca varannan butik. Dom har ganska snygga kläder här faktiskt, men köpte inget. Fast jo okej , en bikini-underdel från Roxy.

Tillslut hittade vi fram, då hade vi gått i 2 timmar, minst. Men butiken var najs, dom hade ett café också där vi fikade lite!




Bali round 2

Okej! Nu är vi på Bali igen. Rätt skönt att vara tillbaka till civilisationen. Och riktig shopping. Hihi.

Vi lyckades få rum i ett helt nybyggt hus, på andra sidan gatan från förra hotellet. Det är sjukt fräscht, 1000 gånger fräschare än förra och mycket billigare! Yää!

Nödvändigheter: Vatten, Root beer, chokladmandlar, och nyköpt bikini från Insight. 

Bloggin

Såhär kan det se ut när jag bloggar:


Sitter i barrungan (finna överallt i Indo, typ en stor fyrkantig bänk med tak över) med iPad i knät och en juice till det. Och nya shorts, om man ska tillägga det också!


Imorgon åker jag och Niclas tillbaka till Bali. De andra kommer dit om en vecka ungefär. Så nu blir det packa!

Haido

The Beach

Snabb uppdate till att börja med: Vi gjorde ett andra försök att hitta den hemliga stranden idag. Hittade den DIRR! Haha, vi åkte så fel man kan åka igår! 
Helt orörd jättefin strand iaf. Det blev ingen surf på den för det var ganska dåligt men vi var bara glada att vi lyckats hitta stället!

Ska visa en annan strand som vi varit på  i 2 dagar nu. Inget hemligt med den, men det är en riktig paradis-strand. Perfekt sand, helt klart vatten, och perfekta nybörjarvågor för mig! Bästa! Vill nästan inte åka tillbaka till Bali bara pågrund av den stranden. 









Nu ska jag fortsätta äta mina kokoskakor och kolla New Girl. 

Puss!

Into the wild

Idag fick vi känna på hur det är att vara typ kunglig.

Eller åtminstone hur det är att vara de enda vita människorna på flera månader som besöker en by på Lomboks landsbyggd.

Vi skulle försöka hitta ett surfställe som är mer eller mindre hemligt.. Man hittar bara  dit om man har någon local som visar en, eller om man bara chansar och går på magkänslan. Vi gjorde då det sistnämnda.
Efter 1,5 timme av bara åkrar, berg, skog och några byar emellanåt så gav vi upp. OCH när vi åkte igenom byarna sprang folk ut på gatorna för att se på oss, och barn blev helt till sig och ropade och vinkade och ville ge en high five. När alla stirrar sådär, som att det var dags för den årliga turist-paraden, då vart det lite obehagligt till och med. Speciellt när man hört om rån och kidnappningar, plus att man ser ett vapen på någons rygg helt plötsligt.
Vi tog våra 1,5 timme of fame, och vände tillbaka.

Vi kom hem, dammiga som vägen vi skumpat fram på och med domnade bakdelar. Älskar äventyr!



Mat ♥

People!
Fredag idag då! Här spelar det i för sig ingen roll eftersom dagarna mer eller mindre flyter ihop.. Men iallafall!
 
Tänkte skriva om syftet med halva resan (för mig åtminstone, hehe) : MAT

För en smyg-tjockis + asiatisk mat-fanatiker som mig så är ju detta himmelriket med de låga priserna.
Standard här är Nasi eller Mie goreng, enkelt men ajj så gott. Kostar runt 15 kr för en ordentlig portion.
Jag vet.
 
Och då går det att få det billigare. Man kan köpa färdiglagad mat som finns i små skyltfönster så får man peka på vad man vill ha så får man det oftast i en liten brun påse typ. Maten har visserligen legat där halva dagen bland flugor och diverse andra kryp, men det har alltid smakat sjukt bra!
 
Mini-favoriter: Tempe, typ biffar gjorda på sojabönor. Det med Kecap Manis (söt soja) och ketchup till... Mm.
Här på Lombok har dom några slags potatisplättar (vi tror det är potatis) med lite grönsaker i. Sjukt gott! Hur får dom till det med så enkla goda rätter??
 
Lyx: Ibland får man lyxa till det, semester liksom. Då är det väl nån fancy hamburgare eller pizza eller pasta typ. Fast har aldrig kostat mer än 70 kr! Med dricka. 
 
Den bästa måltiden vi haft var mitt i djungeln efter att vi varit vid vattenfallet. En liiiten restaurang på vägen dit som en liten gumma hade. Hon var den snällaste man någonsin träffat. Bjöd på räkchips som förrätt, hade små tyghattar över maten (!!) och bjöd på frukttallrik till efterrätt. Sen fick vi presenter, små träkatter och kylskåpsmagneter. Döööör vad söt!
 
1 + 2 : Gummans hatt-mat 3: Ananas-juice 4: Frukosten på hotellet
 
 

Njut

Ville bara visa hur bra jag har det just nu :


Can do this aaaaall day! 
Puss

Spf -50

Sån... Solen. Kul grej.
 
Har använt spf 50 i 3 veckor nu, och den enda brännskadan jag fått är från axelremmen på min väska.
IDAG har jag bränt mig på låren och mellan brösten. Hade lika mycket solkräm som vanligt. Såndet här med att huden skulle vänja sig - Lies.
Men nu låter det som att jag klagar på solen?! Alla gånger nej, jag klagar väl på solkrämen om något. Jag tar den här fina solen alla dagar framför, vad är det ni har, frostregn? #skadeglädje
 
Vi har köpt tandkräm, batterier och öl. Note to self: öl + blogg = mycket roligare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Panorama

Ett inlägg idag igen, det trodde ni inte va?! 
Vet ju hur mina uppdateringar brukar se ut. Har väl gjort ca 4 inlägg i år.
 
Jag har upptäckt panorama-funktionen på nya iOS kameran och lekt sönder med den, så här får ni se idag:
 
Vårat rum just nu på Lombok
 
taget från dörröppningen på rummet, höger till vänster
 
 
Dagens surfspot; Mawi. (högst ostabil bild eftersom jag inte kan hålla mobilen I en rak linje)
 
Har käkat lite middag på hotellet nu, tagit malariatablett och ska väl sova snart.
Vi hörs imorgon, puzz.
 

Reseblogg?

Mina kära läsare.
 
Har fått förfrågan från vissa av er att skriva en reseblogg. Ganska smart med tanke på att jag för en gångs skull faktiskt har något att skriva om!
Jag tänkte göra ett försök iaf, höga förväntningar på spel här. Tänkte som såhär:
Jag lägger upp ett inlägg per dag, varje dag. På så sätt har jag alltid något att lägga upp, även om det bara är en bild. Då har ni alltid något att se fram emot när ni vaknar. BRA VA? Jag vet.
 
Lite snabb info då: Jag befinner mig just nu i Indonesien för er som har missat det. Jag och 4 boys (bodyguards). Killarna surfar, jag försöker surfa, och annars äter vi billig mat och har det allmänt bra!
14 oktober - 11 januari är flygen bokade. Dom är visserligen ombokningsbara men det kommer nog inte ändras.
Vi började på Bali 2 veckor, vidare till Giliön Trawangan för lite snorkling och paradishäng, för att nu vara på Lombok. Kan skriva mer om öarna i ett annat inlägg!
 
Esteten i mig har ritat en liten karta :3
 
(De blå prickarna är där vi varit)
 
Vi är 7 timmar före Sverige här. Sitter på hotellet utanför vårt rum och spanar över poolen och palmerna. Får låna Niclas iPad att skriva ifrån. Det hjälper Inte suget efter en egen direkt... :)
Har köpt kontantkort med internet så kommer vara lätt att skriva. 
 
Amen då kör vi? Stay tuned!

RSS 2.0