Avocadosoppa

3 st mogna avocados
1 dl Kesella 1%
3 msk citronsaft (ca)
1 l hönsbuljong
salt & peppar
Tillbehör: önskvärd mängd räkor och klippt/hackad gräslök
1. Skala räkorna och håll dom kalla tills precis innan servering.
Klyv och kärna ur avokadofrukterna. Gröp ur fruktköttet och mosa det med en gaffel eller mixerstav. Blanda moset med kesella och citronsaft så att det inte mörknar.
2. Värm buljongen och vispa ner i avokadomoset. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron.
3. Häll upp soppan i tallrikar och garnera med räkor och gräslök. Servera omedelbart.
2. Värm buljongen och vispa ner i avokadomoset. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron.
3. Häll upp soppan i tallrikar och garnera med räkor och gräslök. Servera omedelbart.
Tänk på att inte ta för mycket citron, och att bara precis värma upp buljongen, inget behöver kokas, inte heller när avocadomoset blandas i. Det ska bara vara lagom varmt.
Soppan kan även ätas kall.
SUPER enkelt! Bon appétit, bitches.
Kommentarer
Trackback